Over Ons imageOver Ons image
Philonomics is een initiatief dat ontstaan is vanuit de overtuiging dat de wereld waarin wij nu leven veel beter kan.  Deze overtuiging komt voort uit het geloof dat er waardes zijn die geluk en vooruitgang mogelijk maken voor mensen. Deze kernwaardes zijn wetenschap en politieke vrijheid. Deze hebben ervoor gezorgd dat we als mens controle kregen over de wereld om ons heen, en dat de mens voor het eerst zijn eigen leven kon inrichten. Deze waardes waren de uitkomst van de verlichting, en het waren deze waardes die de explosie van welvaart die we afgelopen 250 jaren gekend hebben mogelijk maakte. Deze waardes, verlichting en explosie van welvaart ontstonden in het westen.

De mensen in het westen waren zo optimistisch over de als maar beter wordende toekomst, dat we de vooruitgang voor lief begonnen te nemen, net alsof het gegeven was. En zo verloren we de kernwaardes uit het oog die onze westerse samenleving het ideaal maakte van de wereld. Door het miskennen van deze kernwaardes, lijkt progressie en optimisme langzaam weg te vloeien uit het westen. Voor s teeds meer mensen lijkt vooruitgang ver weg. Velen voelen zich onzeker en angstig over hun toekomst. Het licht dat de waardes van de verlichting ons gaf begint langzaam uit te gaan. Omdat het miskennen van deze kernwaardes en ons huidige denken ons in problemen heeft gebracht, kan dit huidige denken onze problemen natuurlijk nooit oplossen.

Philonomics wil een ‘vernieuwde’ manier van denken presenteren, en deze belangrijke kernwaardes van geluk en vooruitgang weer presenteren. Philonomics gaat lessen presenteren waarin er aandacht wordt gegeven aan deze filosofische en economische kwesties. De droom is om een beter geïnformeerd publiek te krijgen, met de uitkomst dat we samen de wereld weer zullen verlichten!