Hoe de centrale bank, de staat en bankier helpt ten nadele van het volk. #13

In deze tekst wordt behandeld hoe centrale banken de staat en bankiers helpen ten koste van het volk. We gaan zien hoe centrale banken meer geldcreatie mogelijk maken, hoe ze de rentestand beïnvloeden, waarom de staat meer geld kan lenen door de centrale bank en hoe private banken hiervan profiteren.

Lees Meer
Geschiedenis van de centrale bank. #12

Je kan de politiek en economie niet 'echt' begrijpen als je de rol van 1 van de machtigste instituten: de centrale bank niet kent. Waarom dit zo is? Lees deze tekst!

Lees Meer
Waarom banken vroeger weinig geld manipuleerde. #11

Tegenwoordig zien wij het vanzelfsprekend dat banken rijk kunnen worden door het creëren van schulden. Na het lezen van deze tekst ga je zien waarom banken vroeger weinig schuld konden creëren. Je zult dan langzaam inzien welke valse rol de overheid heeft gespeeld, met het gevolg dat de overheid en bankiers rijk en machtig kunnen worden over de rug van het volk.

Lees Meer
Hoe een economie groeit, en hoe een economie krimpt. #10

Na het lezen van deze tekst zul je erachter komen wat de gevolgen zijn als banken geld creëren uit het niets. Je zal ook bevatten waarom sparen zo belangrijk is, en hoe bankiers spaarders en gepensioneerden armer kunnen maken.

Lees Meer
Geschiedenis van Bankieren. #9

De manier hoe wij bankieren is door de jaren heen drastisch veranderd, met alle gevolgen van dien. In deze les zul je erachter komen wat moreel bankieren is en hoe bankiers geld kunnen creëren uit het niets.

Lees Meer
Hoe de staat controle pakte over geld. #8

In deze tekst kan je lezen welke manipulatieve stappen de Staat in het verleden heeft genomen om totale controle te krijgen over geld.

Lees Meer
Bankieren in een vrije samenleving. #6

Na het lezen van deze les ga je een beter beeld krijgen over hoe de staat de bankensector verziekt heeft en dat veel problemen die wij hebben in ons huidige bankensysteem, een directe uitkomst zijn van een verkeerd overheidsbeleid.

Lees Meer
Individualisme vs collectivisme #7

De mensheid heeft op het gebied van geld nooit vrijheid gekend. In deze les ga je begrijpen waarom dat zo is, door aandacht te schenken aan 2 kern ideologieën waar elke politieke opvatting op gebaseerd is: individualisme en collectivisme.

Lees Meer
Waarde van Bankieren. #5

Bankiers zijn nooit zo impopulair geweest. Maar is dit terecht? Zijn bankiers onze vriend of vijand? Na het kijken van deze les zal je een beter idee hebben.

Lees Meer
Geld in een vrije samenleving. #4

Tegenwoordig zien wij het vanzelfsprekend dat de staat ons dicteert wat voor geld wij gebruiken. Zo is er geen land in de wereld waar de staat zijn burgers op het gebied van geld vrijlaat. Maar hebben wij de staat echt nodig om een rol te spelen op het gebied van ons geldgebruik? In dit filmpje wordt er een globale schets gemaakt over hoe geldgebruik zou werken in een samenleving waar de staat zijn burgers op het gebied van geldgebruik vrijlaat.

Lees Meer
Geld van het verleden en van het heden. #3

In deze les ga je ontdekken waarom mensen 4000 jaar lang edelmetaal als geld gebruikte en waarom dit sinds 1971 veranderd is.

Lees Meer
Objectieve waarde van geld. #2

In latere lessen van deze lessenserie gaat het argument gepresenteerd worden hoe ons huidige geld vernietigd is. Maar voordat dit argument goed begrepen kan worden, is het eerst van belang om te ontdekken wat voor objectieve waarde geld nou representeert voor een samenleving. Na deze les ga je beter begrijpen hoe geld specialisatie mogelijk maakt, hoe geld economische calculatie mogelijk maakt en hoe geld ervoor zorgt dat de productieven en minder productieven van elkaar profiteren.

Lees Meer