Lessenserie: Hoe de economie zal instorten


Het enige medicijn voor onze huidige problemen is het herontdekken van de Westerse waardes. In deze laatste tekst gaan deze waardes besproken worden. Je zult erachter komen waarom deze waardes de oplossing zijn.

Lees Meer

Waarom zal de wereld minder vrij zijn na een economische implosie? Waarom zal de Amerikaanse dominantie onder druk komen te staan? Waarom landen elkaar de schuld gaan geven voor hun eigen gemaakte fouten? En waarom deze drie ontwikkelingen een Derde Wereldoorlog kunnen veroorzaken? Lees deze tekst!

Lees Meer

Vanaf deze tekst maak ik een voorspelling over wat we in de toekomst kunnen verwachten als de huidige trends zich voorzetten. We krijgen hierdoor een beeld of de economie zal imploderen zoals is besproken in les 21, of dat we deze op een duurzame manier zullen doen herstellen zoals behandeld is in les 22. Ook de nationale implicaties van het komende scenario, zullen besproken worden.

Lees Meer

De duurzaamheid van onze globale economie, welke draait op de kunstmatige toename van schuld, kan op deze manier niet blijven bestaan. Onze economie zal met dehuidige koers op termijn in elkaar klappen. Hoe dit te voorkomen, ga je lezen in deze tekst!

Lees Meer

Als we ons huidig economisch model blijven volgen, zal de wereldwijde economie instorten. Als je de drie schakels begrijpt die de bubbel economie in stand houdt zal je weten waarom. Deze drie schakels worden in deze tekst beschreven.

Lees Meer

Onze schuld was in 1990 12 miljard hoger dan ons spaargeld, vandaag de dag is onze schuld meer dan 400 miljard hoger dan ons spaargeld. Dit is een duidelijke economische indicator dat ons verteld dat er iets mis is met onze huidige economie. In dit filmpje: ga ik daar dieper op in. Zo zal ik bespreken welke financiële bubbels Nederland het meest zal schaden. Zo ga ik vertellen hoe de Nederlandse huizenmarkt onze economie omlaag zal trekken, hoe de euro Nederland een weergaloze klap zal geven en hoe de val van de VS, Nederland ook zal laten struikelen.

Lees Meer

Waarom konden euro landen opeens na de invoering van de euro zoveel geld lenen? Als je het antwoord op deze vraag weet, zal je erachter komen wat de euro crisis veroorzaakte. Bovendien zul je weten waarom Europese politici de problemen tijdens de eurocrisis nog groter hebben gemaakt.

Lees Meer

In deze tekst gaan we terug in de tijd om erachter te komen wat het oorspronkelijk idee van de euro was. Als je het oorspronkelijke idee begrijpt zul je inzien waarom de euro gedoemd is om te mislukken.

Lees Meer

In deze tekst ga je ontdekken hoe de kredietcrisis niet op een duurzame manier is opgelost. Zo ga je in deze aflevering zien hoe de banken overeind zijn gehouden en hoe centrale banken en staten, wereldwijd de economie nog meer verprutst hebben.

Lees Meer

De bankiers zijn niet hoofdverantwoordelijk geweest voor de krediet crisis. Als je wilt weten hoe de krediet crisis echt is ontstaan, lees deze tekst.

Lees Meer

Sinds 1971, het jaar dat geld geen onderliggende waarde van goud had, hadden de centraal bankiers totale macht over ons geld. In deze tekst ga je ontdekken hoe deze overname van macht al snel een ongezonde economie creëerde.

Lees Meer

Ben je benieuwd naar de grootste geldroof van onze tijd? Lees deze tekst want dan zul je erachter komen wat de goudstandaard is, hoe de goedstandaard verdween en wat de gevolgen zijn van het verdwijnen van de goudstandaard.

Lees Meer