Philonomics

Voor Een Nieuwe Verlichting

Lessenserie: Hoe de economie zal instorten


Onze schuld was in 1990 12 miljard hoger dan ons spaargeld, vandaag de dag is onze schuld meer dan 400 miljard hoger dan ons spaargeld. Dit is een duidelijke economische indicator dat ons verteld dat er iets mis is met onze huidige economie. In dit filmpje: ga ik daar dieper op in. Zo zal ik bespreken welke financiële bubbels Nederland het meest zal schaden. Zo ga ik vertellen hoe de Nederlandse huizenmarkt onze economie omlaag zal trekken, hoe de euro Nederland een weergaloze klap zal geven en hoe de val van de VS, Nederland ook zal laten struikelen.

Lees Meer

Waarom konden euro landen opeens na de invoering van de euro zoveel geld lenen? Als je het antwoord op deze vraag weet, zal je erachter komen wat de euro crisis veroorzaakte. Bovendien zul je weten waarom Europese politici de problemen tijdens de eurocrisis nog groter hebben gemaakt.

Lees Meer

In deze tekst gaan we terug in de tijd om erachter te komen wat het oorspronkelijk idee van de euro was. Als je het oorspronkelijke idee begrijpt zul je inzien waarom de euro gedoemd is om te mislukken.

Lees Meer

In deze tekst ga je ontdekken hoe de kredietcrisis niet op een duurzame manier is opgelost. Zo ga je in deze aflevering zien hoe de banken overeind zijn gehouden en hoe centrale banken en staten, wereldwijd de economie nog meer verprutst hebben.

Lees Meer

De bankiers zijn niet hoofdverantwoordelijk geweest voor de krediet crisis. Als je wilt weten hoe de krediet crisis echt is ontstaan, lees deze tekst.

Lees Meer

Sinds 1971, het jaar dat geld geen onderliggende waarde van goud had, hadden de centraal bankiers totale macht over ons geld. In deze tekst ga je ontdekken hoe deze overname van macht al snel een ongezonde economie creëerde.

Lees Meer

Ben je benieuwd naar de grootste geldroof van onze tijd? Lees deze tekst want dan zul je erachter komen wat de goudstandaard is, hoe de goedstandaard verdween en wat de gevolgen zijn van het verdwijnen van de goudstandaard.

Lees Meer

In deze tekst wordt behandeld hoe centrale banken de staat en bankiers helpen ten koste van het volk. We gaan zien hoe centrale banken meer geldcreatie mogelijk maken, hoe ze de rentestand beïnvloeden, waarom de staat meer geld kan lenen door de centrale bank en hoe private banken hiervan profiteren.

Lees Meer

Je kan de politiek en economie niet 'echt' begrijpen als je de rol van 1 van de machtigste instituten: de centrale bank niet kent. Waarom dit zo is? Lees deze tekst!

Lees Meer

Tegenwoordig zien wij het vanzelfsprekend dat banken rijk kunnen worden door het creëren van schulden. Na het lezen van deze tekst ga je zien waarom banken vroeger weinig schuld konden creëren. Je zult dan langzaam inzien welke valse rol de overheid heeft gespeeld, met het gevolg dat de overheid en bankiers rijk en machtig kunnen worden over de rug van het volk.

Lees Meer

Na het lezen van deze tekst zul je erachter komen wat de gevolgen zijn als banken geld creëren uit het niets. Je zal ook bevatten waarom sparen zo belangrijk is, en hoe bankiers spaarders en gepensioneerden armer kunnen maken.

Lees Meer

De manier hoe wij bankieren is door de jaren heen drastisch veranderd, met alle gevolgen van dien. In deze les zul je erachter komen wat moreel bankieren is en hoe bankiers geld kunnen creëren uit het niets.

Lees Meer

Over Ons


Over Ons Over Ons
Philonomics is een initiatief dat ontstaan is vanuit de overtuiging dat de wereld waarin wij nu leven veel beter kan.  Deze overtuiging komt voort uit het geloof dat er waardes zijn die geluk en vooruitgang mogelijk maken voor mensen. Deze kernwaardes zijn wetenschap en politieke vrijheid. Deze hebben ervoor gezorgd dat we als mens controle kregen over de wereld om ons heen, en dat de mens voor het eerst zijn eigen leven kon inrichten. Deze waardes waren de uitkomst van de verlichting, en het waren deze waardes die de explosie van welvaart die we afgelopen 250 jaren gekend hebben mogelijk maakte. Deze waardes, verlichting en explosie van welvaart ontstonden in het westen.

De mensen in het westen waren zo optimistisch over de als maar beter wordende toekomst, dat we de vooruitgang voor lief begonnen te nemen, net alsof het gegeven was. En zo verloren we de kernwaardes uit het oog die onze westerse samenleving het ideaal maakte van de wereld. Door het miskennen van deze kernwaardes, lijkt progressie en optimisme langzaam weg te vloeien uit het westen. Voor s teeds meer mensen lijkt vooruitgang ver weg. Velen voelen zich onzeker en angstig over hun toekomst. Het licht dat de waardes van de verlichting ons gaf begint langzaam uit te gaan. Omdat het miskennen van deze kernwaardes en ons huidige denken ons in problemen heeft gebracht, kan dit huidige denken onze problemen natuurlijk nooit oplossen.

Philonomics wil een ‘vernieuwde’ manier van denken presenteren, en deze belangrijke kernwaardes van geluk en vooruitgang weer presenteren. Philonomics gaat lessen presenteren waarin er aandacht wordt gegeven aan deze filosofische en economische kwesties. De droom is om een beter geïnformeerd publiek te krijgen, met de uitkomst dat we samen de wereld weer zullen verlichten!

Contact